tirsdag den 8. april 2014

Det ulmer derude...

Har haft travlt på arbejdet den sidste uge, så har slet ikke bemærket hvor grønt det var blevet i haven. De franske anemoner står i fuldt flor.
 
Den første påskelilje er også sprunget ud.
 
 

I det hvide haverum er kobjælde og hyacint "City of Harlem" også sprunget ud.

Sidste år da espalieret blev etableret købte jeg to grøn-gule klatreroser af navnet Elfe. De blev købt i efteråret som barrodsroser og jeg glæder mig sådan til at se dem i blomst. De ser i hvert fald struttende sunde ud.


Sammen med klatreroserne plantede jeg en klematis af navnet "Pointy".Har aldrig set den i blomst, men faldt for billedet og den gode vejledning jeg fik da jeg var til havefest hos Kjeld Slot i juni i fjor. Den er blevet næsten to meter høj på én sæson, blomstrer i april/maj og skal kun beskæreshver 2-3 år i juni; altså en gruppe 1.


Som rosinen i pølseenden, vil jeg lige vise de søde små aurikler, som nærmest var den eneste blomst der var på matriklen, da jeg flyttede hertil.God aften til jer derude :-)

Mine bønner er blevet hørt!

Sidste år skulle min mand en tur i Silvan for at købe nogle ekstra lange skruer. Som impulskøb bragte han også en skrigende blå trampolin. Børnene var selvfølgelig ekstatiske og jeg selv kunne da også se at den vakte stor glade og aktivitet. Fakta var jeg næsten dagligt var en tur med på trampolinen i august og september og husker tydeligt hvordan jeg lå og kiggede på den septemberblå himmel mens min søn løb rundt om mig, så dugen gyngede sagte. Det var skønt!
Men køn er den jo ikke, så efter lidt overvejelse i marts måned, besluttede vi at sætte den til salg og erstatte den med en grøn version til nedgravning. Den er nu købt og leveret og ligger nu på vores terrasse og venter på at blive pakket ud, så I kan nok regne ud hvad der skal ske i weekenden...graves og flyttes jord :-)
Nå, men skønt bliver det. Den bliver noget mere usynlig og samtidig er der opstået en mulighed for at etablere en sommerfuglebed som ekstra stimulans for børnene...og de voksne.