fredag den 9. maj 2014

STATUS I MINE HAVERUM

Her i haven blomstrer tulipanerne stadig på fuld tryk, men der er også andet i gære.

Her er det primært tulipanerne Purissima, Tres Chic og Spring Green.I det hvide haverum blomstrer storkonval, liljekonvallerne og sommeranemonerne også.

Storkonval


Liljekonval
Sommeranemoner
I den rosa afdeling står tulipanerne i fuldt flor. Det er Claudia, Greenland og Claudia, der står side om side.

Her tulipanerne Claudia, Greenland og AngeliqueI bedet med udsigt fra vores spisebord i køkkenet sår tulipanerne stadig flot.

Og prydløgene Purple Sensation er også på vej. Det er helt klar en side af dette bede jeg skal have opgraderet til efteråret. Elsker bare de runde svævende kugler.


 
Tidslen, Cirsium rivularis Atropurpureum , købt hos Staudestedet, skyder i vejret og har den mest bedårende farve. Den bliver høj, ca.120 cm., så kommer til at stå som svævende overstandere

Lige nu er der også godt gang i frugttræerne og efter regnen er det nogle steder begyndt at drysse med hvide eller svagt rosa blomsterbalde fra æble- og blommetræerne. Vores frugttræer er enten temmelig gamle og krogede eller relativt nye og plantet inden for de sidste 3 år.

 I starten af denne uge fik jeg sået starten på vores blomstereng i et hjørne af haven nede ved den levende pilehytte. Måtte grave hele net op af rødder fra snerler. Håber jeg rimeligvis fik kål på dem! Derudover er der plantet små overskuds Jakobsstiger, iris, digitalis mv.


Her til morgen opdagede jeg at prærieliljerne i det lysegule/blålilla havenrum er sprunget ud. Meget fine og efter sigende skulle de være gode til at formere sig. Det ser jeg gerne! Så den første gang hos mine søde genboer på vejen og blev straks forelsket. Har den i øvrigt også i hvid. Den må også snart være på vej...

Sidst en knap så yndefuld sag. Dræbersnegle! Efter al den regn har jeg været på jagt flere gange dagligt. Jeg klipper dem simpelthen over med en gammel havesaks. En time efter kan jeg gå samme tur og klippe de kanibalsnegle, der følger efter. Temmelig ulækkert, men må simpelthen prøve at holde bestanden nede. Tror jeg det sidste døgn har nakket mindst 100.