tirsdag den 27. maj 2014

JEG ER GÅET I KRIG!

Gået i krig mod lus på roserne og dræbersneglene. De skal dæleme ikke ødelægge min idyl! Så ja, jeg klipper snegle over, strøer med Ferromol og sprøjter med Calypso fra Bayer, fordi det af erfaring er det eneste der virker. Jeg har også været ved at plante alle sommerblomsterne ud og imens har jeg luet i stor stil. Specielt mange tobakspibeplanter er blevet plantet ud; især hvide og limegrønne. Imens stiger forventningerne til sommerens bede og indre billeder illustreres i mit hoved. De sidste dage er der virkelig kommet volumen på bedene og lidt flere stauder er kommet i blomst.

Akeleje


Storrodet storkenæb, der kan kvæle al ukrudt!


Lupin "Galery Red"


En historisk rose. Kender ikke navnet,
men kom gerne med et bud, hvis du har nogen anelse
Under rosen blomstrer rosa skovmærke og en rosa slangeurt
De første lupiner har fået noget farve

Geranium "Rose Clair" blomstrer også fint flere steder i haven.
Geranium "Rozanne"
Den første blomst på geranium "Rozanne", er også sprunget ud. Sidste år blev jeg positivt overrasket over hvor stort et areal en enkelt plante kan dække. At den så blomstrer i 5 måneder er kun endnu et plus.
Prydløgene "mount Everest" sammen med hvide geranier.


Den første iris er også sprunget ud. Det er en hvis variant og første gang der er blomster siden jeg plantede rødderne i foråret 2013. Prydløgene "Mount Everest" viser deres ynde. Må helt sikkert have nogle flere i jorden til efteråret. De tilfører et let og svævende udtryk til bedene med deres højde og fine runde kugler.Hvide Jakobstiger i overflod. De trives mere end godt i vores jord og frøsår sig her og der. Overskudplanter kommer i det der skal blive skovhaven og derudover gives de væk til interesserede.


Sidste år i maj plantede jeg denne klematis Montana rubens. Den er allerede vokset sig pænt til. Glæder mig til at rionettet bliver helt grønt.


Lysegule lupiner i det blålilla/lysegule haverum.


Her en kombination af de sidste rosa tulipaner med lyserød slangeurt.

Pæon med et væld af knopperEn sart gul ranunculus acris sulphureus med yndefulde svævende små blomster.