fredag den 9. maj 2014

STATUS I MINE HAVERUM

Her i haven blomstrer tulipanerne stadig på fuld tryk, men der er også andet i gære.

Her er det primært tulipanerne Purissima, Tres Chic og Spring Green.I det hvide haverum blomstrer storkonval, liljekonvallerne og sommeranemonerne også.

Storkonval


Liljekonval
Sommeranemoner
I den rosa afdeling står tulipanerne i fuldt flor. Det er Claudia, Greenland og Claudia, der står side om side.

Her tulipanerne Claudia, Greenland og AngeliqueI bedet med udsigt fra vores spisebord i køkkenet sår tulipanerne stadig flot.

Og prydløgene Purple Sensation er også på vej. Det er helt klar en side af dette bede jeg skal have opgraderet til efteråret. Elsker bare de runde svævende kugler.


 
Tidslen, Cirsium rivularis Atropurpureum , købt hos Staudestedet, skyder i vejret og har den mest bedårende farve. Den bliver høj, ca.120 cm., så kommer til at stå som svævende overstandere

Lige nu er der også godt gang i frugttræerne og efter regnen er det nogle steder begyndt at drysse med hvide eller svagt rosa blomsterbalde fra æble- og blommetræerne. Vores frugttræer er enten temmelig gamle og krogede eller relativt nye og plantet inden for de sidste 3 år.

 I starten af denne uge fik jeg sået starten på vores blomstereng i et hjørne af haven nede ved den levende pilehytte. Måtte grave hele net op af rødder fra snerler. Håber jeg rimeligvis fik kål på dem! Derudover er der plantet små overskuds Jakobsstiger, iris, digitalis mv.


Her til morgen opdagede jeg at prærieliljerne i det lysegule/blålilla havenrum er sprunget ud. Meget fine og efter sigende skulle de være gode til at formere sig. Det ser jeg gerne! Så den første gang hos mine søde genboer på vejen og blev straks forelsket. Har den i øvrigt også i hvid. Den må også snart være på vej...

Sidst en knap så yndefuld sag. Dræbersnegle! Efter al den regn har jeg været på jagt flere gange dagligt. Jeg klipper dem simpelthen over med en gammel havesaks. En time efter kan jeg gå samme tur og klippe de kanibalsnegle, der følger efter. Temmelig ulækkert, men må simpelthen prøve at holde bestanden nede. Tror jeg det sidste døgn har nakket mindst 100.
5 kommentarer:

 1. Hej Hanne,
  Hvor er der flot hos dig.
  Helt enormt mange fine tulipaner.
  Dejlig bed tanker - glæder mig til at følge med.
  Mh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Anne. Vi nyder dem i stor stil i disse uger og min mand er heldigvis så tulipan glad, at der er fri proces til at udvide antallet til efteråret

   Slet
 2. Dine tulipanbede er så flotte - det er da en utrolig masse af hver art. Jeg står altid med 5 stk fra en pose og deler det i 2 - det ser lidt pjevset ud her i byhaven.
  Jeg har haft prærielilje og prydløg på ønskelisten længe men er ikke nået til at teste dem - når det sker, er testen om rådyrene i sommerhushaven æder dem ligesom alle tulipanerne.
  Jeg har i årevis haft mega antal dræbersnegle - alt er prøvet af og det eneste som rigtig virker er at de æder økologiske Ferramol korn (jernfosfat) Jeg lægger det ud i små glaskrukker så vinbjergsneglene ikke kan komme ind i dem. Jeg har haft det lagt ud allerede fra marts måned og håber at det i år har taget mange "i opløbet". Der kommer ganske sikkert snart et snegleindlæg fra mig. Du kan sagtens starte med det nu.
  Har du overvejet at slå spærrekode fra når vi skal lægge kommentarer til dig - den er så træls at skulle lave hver gang.
  http://bloghjlp.blogspot.dk/2012/02/afmelde-bogstavkode.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit

   Jeg Yves at prærieliljer og prydløg netop blomstrer når tulipanerne takker af og inden de tidlige stauder kommer i gang. Synes helt klart de er værd at prøve af. Ser meget frem til dit snegleindlæg. Jeg har 5 kg. Ferromol stående. Jeg har det liggende under nogle spande rundt om i haven, da det ellers bliver udvandet af regn. Det lyder dog til at dine glaskrukker er en mere æstetisk løsning. Jeg har fået slået spærrekode fra...mon der så kommer en lind strøm af kommentarer :-)

   Slet
 3. Dine kommetarer hos andre vil over tid skabe trafik til dig, da folk er nysgerrige om hvem du er og om du har en blog selv.
  Prøv at oprette "faste læsere" som Gadget - det giver også god trafik og kommentarer. Blogger har gemt den gadget rigt godt - men hvis du går ind på Layout - Tilføj en Gadget - så se i øverste venstre hjørne ...der står "grundlæggende" og "flere gadgets" ....vælg den,for der ligger "faste læsere" øverst

  SvarSlet