torsdag den 13. marts 2014

Det første kig...

Her er starten på vores have. Da jeg flyttede hertil var der et gammelt råddent drivhus, en græsplæne og nogle gamle frugttræer…that’s it!
På billedet herunder ses også at vi er ved at bygge til. Det er fra foråret 2010 og jeg var rå og uprøvet i haveverdenen…frisk udsprunget fra København!

IMG_0464

Her det gamle drivhus…

IMG_0427

Og kort efter var det væk. Husker det som vores første dag i haven :-)

IMG_0459
Dengang var der et vakkelvornt hegn langs den ene nabo. Det er nu erstattet af hæk. Et ny drivhus kom kort efter til.
IMG_0617

Ved siden af drivhuset opstod det første blomsterbed. Efter jeg havde gravet på kryds og tværs med en greb flere gange hver uge i næsten 3 uger, mens jeg samlede hvide skvalderkålsrødder op i spanden, stolede jeg på at bedet var skvalderkålsfrit. Indkøb af stauder skete ret spontant en dag vi stod i det nu lukkede “Bo Grønt” i Allerød med en yderst kompetent fagkvinde. Jeg lod mig rive med og sugede hendes viden til mig alt imens min mand kørte hjem efter traileren. Resultatet ses nedenfor.

IMG_0703

Sommeren 2010, var også min første sæson som drivhusejer. Det blev til produktion af peberfrugter, tomater, agurker og chilier.

IMG_0692
I efteråret 2010 var vores tilbygning færdig og vi fik derefter lavet herregårdsbelægning i indkørsel, på terrassen ved huset samt en sti ned gennem haven til det nye drivhus, hvor vi også fik anlagt en mindre terasse under det gamle “Belle de Boskop”.
IMG_0710

IMG_0709

IMG_1611

Terrassen ved huset, hvor jeg idag har et stort bed med stauder, roser og buske.

IMG_1606

Stien ned i haven med den nye belægning. På billedet her er stendiget lavet og der er etableret to trapper. Vores grund er smal (13 meter bred og ca. 90 meter lang) og skrånende, hvilket viste sig at være noget en udfordring, når der skal skabes rum og hyggekroge. Det gamle pæretræ på græsplænen, måtte desværre lade livet i sommeren 2012. Der blev jeg også gravid. Desværre fulgte der en del svimmelhed, kvalme og plukveer med, så indtil vores søn Jacob blev født, blev der ikke igangsat de store projekter.Ja, faktisk skal vi hen til foråret 2013, før ser skete store ændringer. I vinteren 2013 lå jeg flere gange med lungebetændelse, og i de dage lå jeg i sengen og tegnede på nye ideer til haven. Jeg ville gerne have etableret flere stier og flere rum. Drømmene voksede og det gjorde stregerne på mit papir også. Det ville bide næsten 300 kvm. af græsplænen og kræve blod, sved og tårer. Jeg slog det hen. Projektet var en stor mundfuld, og da min mand ikke er særlig haveinteresseret, troede jeg at jeg skulle stå for det hele selv. Flere uger efter fandt min mand mine streger i en bunke magasiner, og jeg måtte tilstå at det var nogle tanker jeg havde haft vedrørende haven. Han smilte og spurgte til hvornår vi skulle i gang!!! Tror I jeg blev glad??? Det forår var dog usædvanlig koldt og vi skulle helt hen til primo april, før vi kunne grave i jorden.
IMG_1717

Vi gravede ca. 30 cm. af og kørte jorden ned i bunden af haven. Dernæst fyldte vi 25 cm. stabilgrus på og kantede af med pladestål, som blev leveret i 6 meters længder. Pladestålet er 15 cm. højt og 6 mm. tykt.

IMG_1817

IMG_1730

Stabilgruset blev stampet med pladevibrator og så kom der stenmel på, som ligeledes fik en tur med pladevibratoren. Vi var effektive den april måned, for til vores søns 2 års fødselsdag den 25. april, var ca. 50 meter sti etableret og nu kunne græstørvene graves af, så jeg kunne komme i gang med at plante. Jeg har valgt at inddele haverummene i farver. Et er hvidt, et er pink og purpur, et er bleggult og blålilla og det sidste er i støvede rosa, lilla og grå nuancer. Rummene er opdelt af dels stierne og dels den nyplantede bøgehæk.

IMG_1953

Her ses starten af en del af den gul-lilla have. De andre dele bliver delt når der kommer lidt mere kulør på.

I 2014 er der nye projekter i støbeskeen, og faktisk er jeg allerede i gang. Der skal skabes en lille potage, en arbejdsplads med bord, et legerum samt en levende pilehytte til børnene.
IMG_1948

Her er starten på pilehytten og nedenfor ses starten på min lille arbejdsterrasse.

IMG_1950

Til højre for denne terrasse, skal der der være potage omkranset af hæk. De gamle højbede skal fjernes og jeg skal have nogle nye rustfarvede med sneglekant.

IMG_1944

Der bliver rigeligt at tage fat på i 2014!

1 kommentar:

  1. Spændende læsning, I har været flittige. Godt din mand ville hjælpe dig.
    Det er godt at have manden med på idéerne, de er gode til det hårde arbejde.

    SvarSlet